Gå til hovedindhold

Mit barn har ingen venner i skolen

Jeg skriver herinde, da jeg håber at få lidt hjælp, da jeg er meget fortvivlet som forældre.
Min dreng på 9 år har meget længe været ked af at gå i skole. Han synes ikke rigtig han har nogle venner, og har aldrig nogle legeaftaler. Vi har snakket med lærerene om det flere gange, men de siger bare, at alting er fint i skolen og at han trives og er vellidt af de andre børn. Jeg ved derfor ikke hvad jeg skal gøre, da jeg oplever noget helt andet.
Jeg har prøvet, at lave legeaftaler udenfor skolen men det er ikke rigtig lykkedes. Jeg har også derfor oprettet en profil herinde i håb om at finde en ven til min dreng men synes også at jeg er nødt til at tage min søns ord alvorligt, når han fortæller, at han ikke trives i skolen.
Hvad ville I andre gøre og håber meget at I kan hjælpe mig?
Vores datter har heller ikke rigtig lyst til at lave legeaftaler efter skole. Vi har prøvet flere gange, men hun har altid alle mulige grunde til hvorfor det ikke lige passer den dag. Vi synes det har ændret sig meget efter skoledagene er blevet længere og hun derfor er træt når hun kommer hjem. Hun orker heller ikke fritidsaktiviteter.
Vi har hørt fra mange andre, at de oplever det samme efter skolen er blevet heldagsskole, så måske kan vi bare ikke forlange så meget af vores børn i hverdagene. Men måske opfordre til at lege i weekenderne engang imellem.
Hej, jeg synes det er vigtigt at få en snak med lærerne igen og finde ud af hvorfor han ikke trives. Og så ville jeg hjælpe ham noget mere med at få nogle venner udenfor skolen. Vi har fået nogle legeaftaler igennem minevenner, hvilket vores søn har været rigtig glad...også selvom han i starten skulle presses lidt, da han var nervøs.
Hej jeg har samme problem med min søn på 9 år. Han er i perioder rigtig ulykkelig fordi han ikke føler at han har nogen venner. Der kommer ikke mange legeaftaler hjem til ham. Skolen har længe slået det hen og sagt at han er vellidt nok men snarere en randfigur end en af gruppen. Men nu bliver han oftere decideret holdt udenfor. Han er ekstra udfordret af at have autisme. Han er i bund og grund en sød dreng, men han kan være lidt kantet grundet sine udfordringer. Hvor bor du henne af? Vh
Åh hvor lyder det hårdt. Som forældre vil man jo bare sit barn det bedste.
Jeg tænker også at du skal melde ud igen til lærerne. Fortælle igen om din oplevelse konkret, og hvordan du oplever din dreng, fx konkret hvad siger han selv, tænker om skole og venner.
(Nogle børn har ikke nødvendigvis brug for nære venner, lejeaftaler osv. ikke sikkert at det er tilfældet)
Vigtigt selvfølgelig at du får en fornemmelse af at de lytter til dig.
Så kan de komme med deres perspektiver. Og I kan undersøge ...
Måske kan din dreng gemme sig og på den måde komme til at signalere overfor lærerne at han er veltilpas.
Er der evt noget du kan blive klogere på ud fra en nærmere samtale, og tænke eller gøre anderledes...
Måske justere i dine forventninger? ( heller ikke sikkert at det er tilfælde, men vær åben)
Måske kan de fortælle noget der rent faktisk er positivt i skolen, om din dreng og hans trivsel og relationer.
Måske ser de at der er udfordringer, men samtidig kan se nogle positive skridt der er værd at huske og bygge videre på.
Jeg tænker at det er super vigtigt at vedblive at kommunikere med skolen! Indtil du føler dig mødt.
Samt aftale med dem at I følger op engang i mellem. Gerne i samtalen aftale nogle konkrete ting du kan gøre og de kan gøre. Det synes jeg godt at man kan bede om!
Superfedt at have dette Forum til at finde legeaftaler!
Jeg kan i øvrigt råde dig til at ringe til BørneTelefonen hvis du ønsker yderligere råd og perspektiver.
Jeg har arbejdet der og de er virkelig flinke. Der er vist en særlig forældretelefon, hvis ikke det er samme nummer.
Spørg endelig, hvis ikke jeg har udtrykt mig tydeligt.
Al held og lykke til din dreng og dig!
Kh Sine
Hej sine.. hvor bor i henne af ? Jeg er ogs primært herinde for at finde nye bekendskaber til min søn Michas på 8 år, han elsker gaming/ipad, parkour og generelt er han frisk på det meste. Næsten alle drengene i hans klasse har udfordringer og føler derfor ikke rigtig der er nogle udover nogle få, han har noget tilfælles med. hans 2 bedste venner er flyttet over til en anden skole, så nu prøver jeg lykken herinde :) vi
Hej Advin. Det du skriver er nøjagtig, hvad jeg oplever med min bonussøn. Han er også 9 år. Han mangler bestemt nogle venner. Og han har ikke legeaftaler efter skolen. Hvilket gør ham ked af det.

Hvis det er, i denne corona tid, kunne vi måske lave noget med at de kunne snakke sammen over messenger og se hvad der eventuelt kunne komme ud af det.

Mvh Trine Nielsen.
Hej Trineurbrand, Christinadorf og Advin,

Jeg skriver lige her også, da jeg selv har en datter på 10 år, som er meget udenfor i skolen, og heller ikke har mange legeaftaler eller faste venner. Hun er meget social, kan lide at spille computerspil osv, og vil lige så gerne være sammen med drenge som med piger. Hvis nogle af Jer vil prøve, at vi får dem til at spille sammen online i første omgang, så sig meget gerne til.

Seneste debatemner