Gå til hovedindhold

Pressemeddelelse/maj 2016

Nyt website skal hjælpe børn ud af ensomhed

At skabe nye relationer på nettet er ikke kun forbeholdt den datingsøgende del af befolkningen. Nu kan børn sammen med deres forældre finde legekammerater og venner på websitet MineVenner.dk. Stifterne bag håber at kunne hjælpe de mange tusinder børnefamilier, der er ramt af ensomhed.

Et helt nyt gratis tilbud til børnefamilier landet over er netop gået i luften i en Beta­version. Websitet “MineVenner.dk” skal skal gøre det n emt for både børn og voksne at styrke deres sociale netværk og finde nye fællesskaber i lokalområdet.

En Megafonundersøgelse foretaget for TV 2 Nyhederne (februar 2015) viste, at omkring 450.000 danskere har ikke den kontakt med familie, venner og bekendte, som de ellers ønsker. Særligt børn og unge er ifølge forskerne den gruppe, sammen med de ældste, hvor ensomheden vokser mest. Samtidig viser undersøgelsen, at hver femte forælder føler, at de har et barn, der er mere ensomt, end det burde være.

­ På MineVenner.dk kan forældre oprette en profil og ud fra forskellige kriterier (fx alder, køn og bopæl) kan de søge en legekammerat eller ven til deres barn. På et kort får vises, hvor man finder de potentielle nye legekammerater. Man kan også tilmelde sig sociale arrangementer, hvor man mødes med andre familier til fx leg, udflugter eller fællesspisning, fortæller stifter og direktør for portalen Camilla Lind­Følsgaard.

­ Med MineVenner.dk vil vil gerne bryde den barriere, det er at opsøge helt fremmede mennesker fx på gaden eller på legepladsen. Og det er bare nemmere digitalt, for her er præmissen for relationen ligeværdig, forklarer Camilla Lind­Følsgaard.

Vil skabe ny kultur blandt børnefamilier

Selvom initiativet til MineVenner.dk i høj grad er udsprunget af et ønske om at hjælpe de familier, hvor ensomheden har bidt sig fast, har stifterne ambitioner om at gøre det til en ny kultur blandt børnefamilier at danne relationer og indgå i nye fælleskaber med internettet som hjælp.

­ Rigtig mange familier oplever jo fx at skulle skabe et netværk helt fra bunden ved flytning eller skilsmisse. Det rammer både børn og voksne. Mange forældre vil også kunne nikke genkendende til, at børnene bare savner mulighed for flere legekammerater i fritiden, fortæller Camilla Lind­Følsgaard.

­ Det skal være helt naturligt at finde en ven til sit barn på nettet eller opsøge andre voksne. Derfor har det været vigtigt for os, at skabe et tilbud, som appellerer bredt og som vækker glæde og lyst til fællesskabet frem for stigmatiserende, udtaler Camilla Lind­Følsgaard og tilføjer at navnet på websitet er nøje udvalgt med tanke på netop denne problemstilling.

Vigtigt at sætte tidligt ind

Ensomhed er et stort tabu og ofte er det et skjult problem blandt de mindste. Derfor er der også mange, der får hjælp alt for sent.

­ At være uden for fællesskabet gennem længere tid har voldsomme konsekvenser for et barns selvforståelse og udvikling af sociale kompetencer, udtaler medstifter og cand.pæd.pæd.psyk. Sophie Lind­Følsgaard. Hun arbejder til daglig som familiekonsulent og fik idéen til at lave websitet efter samtaler med mange frustrerede og fortvivlede forældre, som efterlyser helt konkrete værktøjer til at hjælpe børnene.

­ Jeg møder store børn på både 15 og 17 år, som ikke har haft en ven gennem det meste af deres barndom. Årsagerne kan være mange, men det væsentlige er at bryde den onde cirkel så tidligt som muligt, fortæller Sophie Lind­Følsgaard.

Behov for at finde ligesindede

Selvom de fleste børn er omgivet af masser andre børn dagen igennem, er det ikke givet, at de har en bedste ven i børnehaven eller skolen.

­ Ligesom voksne, har børn også behov for at føle sig som en del af fællesskabet og være sammen med andre, der ligner dem selv. Måske fordi de skiller sig ud på den ene eller anden måde; fx børn med med diagnoser, særligt begavede børn eller børn med lidt anderledes interesser, forklarer Sophie Lind­Følsgaard.

­ Vi ser ofte også, at forældrene til de børn har behov for at møde andre forældre i lignende situationer. Den mulighed giver vi nu på MineVenner.dk, fortæller hun.

Om MineVenner.dk

MineVenner.dk er et nyt socialt netværk for børnefamilier, hvor man kan søge legekammerater og venner til sine børn tæt på, hvor man bor. Man kan også deltage i sociale arrangementer med andre familier, fx udflugter og fællesspisning. Det er brugerne, der får idéerne og opretter arrangementerne, som andre brugere så kan tilmelde sig. Som bruger på portalen kan man desuden få råd og vejledning af uddannede familierådgivere, som forældre kan ringe til i aftentimerne. Websitet er gratis at benytte.

Websitet er netop gået luften med en Beta version.

Bag initiativet står Camilla Lind­Følsgaard og Sophie Sophie Lind­Følsgaard. Sammen har de to børn på 4 og 11 år og er bosat på Østerbro i København. Familien har selv mærket behovet på egen krop, idet deres ældste søn Frederik bl.a. stammer meget og ofte føler sig alene med sine udfordringer .

Camilla Lind­-Følsgaard er direktør for MineVenner.dk og har det daglige ansvar for udvikling og driften af portalen. Hun er uddannet cand.comm og har de seneste 10 år arbejdet i it­branchen. Sophie er uddannet cand.pæd.pæd.psyk og arbejder til daglig som familiekonsulent.