Gå til hovedindhold

"Forstå dit barns gaming-univers - og tag styringen!"

 

 
 

Online foredrag "Forstå dit barns gaming-univers - og tag styringen!"


Tid: den 23. januar kl. 20.00
Pris: 65 kr.

TILMELD DIG HER

Få den ultimative forælderguide 

​For mange børn og unge risikerer det, der startede som en fritidinteresse, at udvikle sig til computerspilsafhængighed. Det kræver viden og indsigt som forælder at navigere i et univers, de færreste forstår. 
Denne Online MasterClass er for dig, som har et barn/ung, der spiller (for) meget computer. Du får afgørende viden om computerspillenes skjulte mekanismer og råd om, hvordan du lærer dit barn at få et afbalanceret skærmforbrug og mindsker konflikterne omkring det.

Foredraget bliver vist LIVE på din computer. Du får adgang via et link, du får tilsendt, efter du har tilmeldt dig.  

 

INDHOLD

Børns og unges stigende tidsforbrug i de virtuelle universer, computerspil tilbyder, kan blive en altoverskyggende og tidskrævende beskæftigelse. Det risikerer at blive en afhængighed, hvor børn og unge mister deres interesse for skolen, stopper med at investere i virkelige venskaber, og mister troen på, at de kan begå sig i den virkelige verden. 

​​​​​​​Computerspillene kan virke forførende, mens de spiller, men spillene risikerer også at medføre ubehagelige tanker, følelser og kropslige fornemmelser. Det stiller os som forældre overfor en stor opgave, når vi vil hjælpe vores barn.

Første del af MasterClass’en handler om at klæde dig som forælder på til at forstå, hvordan et problematisk forbrug af computerspil manifesterer sig i børn og unge menneskers liv samt hvad spillene gør ved børn og unge menneskers hjerner. Læge Cecilie Federspiel vil forklare, hvordan et overdrevent forbrug påvirker børnene.  

Du vil blive introduceret til forskellige spilgenrer og du vil høre om, hvilke virkemidler den store spilindustri anvender til at gøre os hooked. Vi kommer bl.a. ind på, hvordan Fortnite hijacker børn og unges hjerner.

I anden del zoomer vi ind på, hvordan du som forælder kan navigere i en hverdag med børn, der spiller meget. Du vil få konkrete værktøjer, du med fordel kan anvende til at skabe mere nærvær og trivsel for for hele familien. Helt offline!

Hvad er en online MasterClass?
En online MasterClass er ligesom et foredrag, der bliver vist live på din computer og kan ses, mens du sidder hjemme i stuen.
Du kan se og høre foredragsholderen, men han/hun kan ikke se eller høre dig og det kan de andre deltagere heller ikke. 

​​​​​​​Via en chat, har du mulighed for at stille spørgsmål. Du får adgang til MasterClass'en via et link, der sendes på mail, efter du har tilmeldt dig.

Om foredragsholderen​​​​​​​

David Madsen er psykolog og stifter af Dansk Behandling for Computerspil- og Onlineafhængighed (Dabeco).
Han er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og har desuden en bachelorgrad i Idræt og Ernæring.

David har i flere år hjulpet unge mennesker og deres familier ud af et altoverskyggende computerspil- og onlineforbrug.
I hans daglige praksis hjælper han unge til at slippe spillenes kraftfulde greb og til at begynde at investere i skolen, familien og vennerne. Kort sagt alle de steder hvor der er mening at hente.

​​​​​​​David har for små 20 år siden været blandt de bedste Counter-strike spillere i Danmark. Han ved derfor, hvor meget livspotentiale et computerspil kan ødelægge for et ungt menneske.
Han bruger i dag sin baggrund som tidligere topspiller til at nå ind til de unge mennesker.  

Du vil også møde Cecilie Federspiel, som er læge og foredragsholder hos DABECO.